Jelte Wiersma Premium Corner

Italië eerste Europese land met ‘populistische’ meerderheid

Door Jelte Wiersma - 05 maart 2018

De 5 Sterrenbeweging en Lega zijn de grote winnaars van de Italiaanse verkiezingen, afgelopen zondag. Met ruim 32 procent voor de 5 Sterrenbeweging en 18 procent voor het rechtse Lega, heeft een meerderheid van de Italianen voor een anti-systeempartij of op een ‘populistische’ partij gestemd. Daarmee steekt na de Brexit- en Trumprevolutie voor het eerst een continentaal Europees land over naar het ‘populisme’.

Oud-campagneleider Steve Bannon van de Amerikaanse president Donald Trump voorspelde het in Corriere della Sera: Italië (62 miljoen inwoners) is het eerste Europese land waar het ‘populisme’ de meerderheid zal behalen. Hij kreeg zondag gelijk.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.