Eric Vrijsen Premium Corner

Onbevredigend: vliegtuigramp MH370 blijft mysterie

Door Eric Vrijsen - 30 juli 2018

Het laatste onderzoeksrapport over vlucht MH370 – een Maleisische Boeing 777 die in maart 2014 met 239 inzittenden in de Indische Oceaan verdween – telt 1.500 pagina’s en de onbevredigende conclusie luidt dat er geen oorzaak van de ramp is vast te stellen.

Crashdetective dr. Kok Soo Chon presenteerde vanochtend in Kuala Lumpur het rapport, waaraan onderzoekers uit acht landen hebben samengewerkt. Zij kunnen geen uitsluitsel geven. Het rapport somt vooral op wat het waarschijnlijk niet is geweest.

Het toestel was op 8 maart 2014 onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. Na het laatste radiocontact met de luchtverkeersleiding boven de Zuid-Chinese Zee, maakte het toestel een plotselinge wending van 180 graden. Later, boven de Andamanse Zee, zwenkte het toestel weer een andere kant op.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.