Jelte Wiersma Premium Corner

Merkel maakte Duitsland en Europa instabieler

Door Jelte Wiersma - 30 oktober 2018

Angela Merkel vertrekt uiterlijk in 2021 als Duitslands bondskanselier. De machtigste politicus van Europa wordt door velen al jaren gezien als een stabiele factor in roerige tijden, maar dat is zij in elk geval de laatste jaren allerminst. Mede door haar toedoen staan Duitsland en Europa er slechter voor dan toen zij in 2005 aantrad, schrijft Jelte Wiersma.

Hoofdredacteur Roland Tichy van website en maandblad Tichy’s Anblick zei het zo: ‘Er waren mensen die Helmut Schmidt (SPD) niet mochten, er waren mensen die een afkeer hadden van Helmut Kohl (CDU) en er waren er die Gerhard Schröder (SPD) vreselijk vonden, maar zij werden nooit gehaat. Angela Merkel wel. Zij is de eerste Duitse bondskanselier die ik meemaak die haat oproept.’

Wat heeft Merkel (geboren Kasner, dochter van een lutherse predikant) toch gedaan dat zij als eerste vrouwelijke bondskanselier zoveel negatieve emoties oproept?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.