carriere

Nederlanders optimistisch over prestatie werkgever

Door Frederique Dormaar - 03 januari 2013

Het nieuwe jaar wordt voorzichtig positief tegemoetgezien door werknemers als het gaat om de financiële prestatie van hun werkgever. Over de economische situatie van Nederland zijn werknemers somberder.

Dat blijkt uit de werkmonitor van uitzendbureau Randstad, een onderzoek onder werknemers in 32 landen.

In Nederland zijn werknemers net iets vaker negatief over de economische situatie in hun land dan werknemers in andere landen: 65 procent tegenover 61 procent gemiddeld. Een kleine meerderheid (54 procent) denkt dat in 2013 de economie in Nederland verder verslechtert.

Lichtpuntjes

Maar de Nederlandse werknemer ziet ook lichtpuntjes. Met de stelling ‘mijn bedrijf presteert financieel goed’ is 68 procent het eens en 58 procent denkt dat de financiële prestatie van de werkgever in 2013 zal verbeteren.

Bij het begin van het nieuwe jaar horen goede voornemens. In Nederland doet 41 procent van de werknemers dit altijd. Dat is flink lager dan in bijvoorbeeld Mexico (87 procent) en India (80 procent). Bij 33 procent van de Nederlanders hebben de goede voornemens met werk te maken.

De studie is online uitgevoerd in 32 landen. Per land zijn minimaal 400 werknemers ondervraagd die minimaal 24 uur per week werken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.