carriere

Paintballen met collega’s: wat is het nut van bedrijfsuitjes?

Door Frederique Dormaar - 23 januari 2013

Als werknemers elkaar beter leren kennen, draagt dat bij aan een goede sfeer op de werkvloer en wordt er beter samengewerkt, is de gedachte. Daarom organiseren sommige werkgevers bedrijfsuitjes. Alleen niet iedereen zit te wachten op een survivaltocht met collega’s door de Ardennen.

Hoe zinvol is een potje verrekijker-voetbal met collega’s en ga je op werk beter presteren nadat je op je baas hebt mogen schieten met een laserpistool?

Beschamend

Teambuild-activiteiten met collega’s zou de communicatie verbeteren en de teamgeest versterken, maar uit onderzoek is gebleken dat veel werknemers hier niet in geloven. Zij zien bedrijfsuitjes als tijdverspilling of erger: ze vinden het beschamend.

Hoe kun je de teamgeest wel versterken op werk? Monsterboard.nl laat zich inspireren door de sportwereld en komt met de volgende tips:

Gun elkaar succes
Als je collega meer kans maakt om een klant binnen te halen, gun hem dan dat succes en denk niet alleen aan je eigen target

Wees bereid offers te maken voor het team
Het teambelang gaat altijd voor. Schuw het niet om jezelf op te offeren voor het gemeenschappelijke doel

Vier je winsten
Een grote klant binnengesleept? Een project succesvol afgerond? Vier dat met het hele team en complimenteer de medewerkers met hun inzet.

Verlies samen
De manier waarop een team verliest, zegt veel. Leer van je fouten en gebruik de opgedane ervaring

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.