carriere

Een saaie werkplek? Deze bedrijven vervelen niet snel

Door Anne-Marie Spermon - 13 september 2013

Als de beginperiode van een nieuwe baan voorbij is, kan het wat saai zijn elke dag in hetzelfde, grijze gebouw te zitten. Sommige werkplekken zijn echter zo bijzonder dat u er jarenlang met plezier kunt blijven werken.

Elsevier zette enkele bijzondere, gezonde en ludieke werkgevers op een rij.

Google

Het mag misschien voorspelbaar zijn, maar de internetgigant kan in deze lijst nu eenmaal niet ontbreken. De kantoren van Google zijn een grote speelplaats: het filiaal in Zürich heeft zelfs een glijbaan, midden tussen de bureaus. Het hoofdkwartier in Californië is uitgerust met een klimwand, een sportschool en beachvolleybalveld: werknemers van Google blijven op-en-top fit.

General Electric

Nog zo’n Amerikaanse gigant: het technologiebedrijf General Electric. Evenals Google is het een echte gezondheidsfreak: het bedrijf biedt haar werknemers cursussen aan over gezonde voeding, om te stoppen met roken, en om werkstress te voorkomen.

ORMIT

Deze Nederlandse specialist in leiderschap- en talentontwikkeling werd dit jaar verkozen tot de beste werkgever van Nederland door het Great Place to Work Institute. Het bedrijf gooide hoge ogen qua werknemersvertrouwen en werkplezier. Maar dat is niet alles: al jaren organiseert ORMIT ludieke uitjes, zoals klimmen in de Himalaya en hardlopen in New York.

De Ideeënbus

Minionderneming de Ideeënbus is een zeer onconventioneel reclamebureau: de rijdende kantoorbus gaat daar heen waar de werknemers zich het beste kunnen concentreren, of zich het meest geinspireerd voelen. Van stadsplein tot weiland – elke dag biedt het ‘kantoor’ een ander uitzicht.

Parliament Design

Het interieur van creatief bureau Parliament Design, in de Amerikaanse staat Oregon, is zo stijlvol dat het alleen daarom al de moeite waard is er te gaan werken. De houten wanden, de industriële details en de authentieke pizzaoven zullen de werknemers niet snel vervelen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.