carriere

Zes Nederlandse universiteiten bij beste honderd wereldwijd

Door Anna Vossers - 10 september 2013

Een zestal Nederlandse universiteiten staat in de top-100 van beste universiteiten van de wereld op de QS World University Rankings. De Universiteit van Amsterdam (UvA) staat van de Nederlandse onderwijsinstellingen het hoogst, op plaats 58.

De tweede Nederlandse universiteit op de lijst is, op plaats 74, de Universiteit Leiden.

Die wordt gevolgd door de Universiteit Utrecht (81), Erasmus Universiteit Rotterdam (92), Technische Universiteit Delft (95) en de Rijksuniversiteit Groningen (97). De Groningse universiteit staat dit jaar voor het eerst in de top honderd.

Criteria

De QS-ranglijst laat zien wat de beste 700 universiteiten zijn op basis van scores voor onderzoekskwaliteit, de verhouding staf-studenten, het aandeel van internationale studenten en onderzoekers, en de reputatie van de universiteit bij werkgevers.

Het Massachusetts Institute of Technology uit de Verenigde Staten voert net als vorig jaar de lijst aan, gevolgd door Harvard en de  universiteit van Cambridge in Groot-Brittannië.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.