carriere

Tilburgs bedrijf organiseert dictee, winnaar krijgt baan

Door Tom Reijner - 28 januari 2014

Het bedrijf E-Way Out heeft gekozen voor een wel heel bijzondere manier om personeel te werven. Ruim honderd personen kregen dinsdagavond een dictee voorgelegd, waarbij zij een baan kunnen bemachtigen bij het organiserende bedrijf.

De winnaar kan bij winst zeker een half jaar aan de slag als transcriptiemedewerker. De belangrijkste werkzaamheden: aantekeningen maken en notuleren, meldt Omroep Brabant.

Grammatica

Het zogeheten Nieuwsjaardictee in de Brabantse stad heeft plaats in twee ronden. In de eerste ronde wordt de spelling van de deelnemers getest. In de tweede ronde wordt bekeken hoe het is gesteld met de kennis en beheersing van grammatica.

De deelnemers hebben zich vorig jaar geplaatst via een voorronde voor de finale vanavond. De Nederlanders krijgen concurrentie van Belgische kandidaten – en die zijn, zo leert de geschiedenis van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, vaak oppermachtig.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.