carriere

Verkeerd verzonden e-mail zorgt voor chaos Stockholm

Door Tom Reijner - 26 februari 2014

Een arbeidsbureau in de Zweedse hoofdstad Stockholm heeft per ongeluk een e-mail gestuurd aan alle werkzoekenden in de stad. In plaats van de beoogde 1.000 nodigde het bureau 61.000 mensen uit voor een rekruteringsbijeenkomst.

Het gevolg was dat woensdag een grote menigte samenkwam voor de deur van het bureau. De duizenden werkzoekenden reageerden boos toen bekend werd dat er iets fout was gegaan met het versturen van de bewuste e-mail, meldt de Zweedse krant Expressen.

Rommelig

De fout met de e-maillijst ‘heeft voor een rommelige situatie bij ons kantoor in de stad gezorgd,’ zei Clas Olsson, directeur van het ‘Arbetsförmedlingen’.

Het is nog onduidelijk of de fout werd veroorzaakt door menselijk falen of dat een technisch probleem de oorzaak was.

Steegje

Honderden mensen verzamelden zich in het steegje, dat naar de ingang van het arbeidsbureau leidt. Omdat het steegje niet groot genoeg was voor de enorme hoeveelheid werkzoekenden, liep ook de nabijgelegen straat vol met de ‘uitgenodigde’ werkzoekenden.

Het personeel van het bureau voelde zich bedreigd en alarmeerde de politie, die snel ter plaatse was. Politieagenten wisten de menigte tot bedaren te brengen. Nadat de rust was teruggekeerd, bood het arbeidsbureau excuses aan voor het ongemak.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.