cultuur

In beeld: Camp Nou eert Johan Cruijff

Door Servaas van der Laan - 26 maart 2016

Duizenden voetbalfans zijn zaterdag naar Camp Nou gekomen om Johan Cruijff te herdenken. FC Barcelona meldde dat tussen 10.00 en 13.30 uur al ruim 5300 mensen de donderdag overleden voetballer de laatste eer hebben bewezen in de herdenkingsruimte die zaterdagochtend in het stadion van de Catalaanse club werd geopend.

2016-03-26 10:26:10 BARCELONA - President Josep Maria Bartomeu (L) van FC Barcelona en premier Carles Puigdemont van Catalonie poseren voor het portret van Johan Cruijff. Veel fans hebben zich verzameld bij Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, om de laatste eer aan de overleden Johan Cruijff te brengen. Er is een condoleance-register geopend en mensen lopen langs een groot portret van Cruijff. ANP OLAF KRAAK
– President Josep Maria Bartomeu (L) van FC Barcelona en premier Carles Puigdemont van Catalonie poseren voor het portret van Johan Cruijff.

2016-03-26 10:45:52 BARCELONA - Fans hebben zich verzameld bij Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, om de laatste eer aan de overleden Johan Cruijff te brengen. Er is een condoleance-register geopend en mensen lopen langs een groot portret van Cruijff. ANP OLAF KRAAK

2016-03-26 10:44:48 BARCELONA - Veel fans hebben zich verzameld bij Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, om de laatste eer aan de overleden Johan Cruijff te brengen. Er is een condoleance-register geopend en mensen lopen langs een groot portret van Cruijff. ANP OLAF KRAAK

2016-03-26 10:52:42 BARCELONA - Een fan toont een foto met handtekening van voetballer Johan Cruijff uit 1994. Veel fans hebben zich verzameld bij Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, om de laatste eer aan de overleden Johan Cruijff te brengen. Er is een condoleance-register geopend en mensen lopen langs een groot portret van Cruijff. ANP OLAF KRAAK

2016-03-26 10:45:52 BARCELONA - Veel fans hebben zich verzameld bij Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, om de laatste eer aan de overleden Johan Cruijff te brengen. Er is een condoleance-register geopend en mensen lopen langs een groot portret van Cruijff. ANP OLAF KRAAK

2016-03-26 10:04:26 BARCELONA - Veel fans hebben zich verzameld bij Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, om de laatste eer aan de overleden Johan Cruijff te brengen. Er is een condoleance-register geopend en mensen lopen langs een groot portret van Cruijff. ANP OLAF KRAAK

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.