cultuur

Popicoon Prince (57) plotseling overleden

Door Tom Reijner - 21 april 2016

Amerikaanse media melden dat zanger Prince op 57-jarige leeftijd is overleden. Zijn levenloze lichaam zou in de vroege morgen zijn ontdekt in Paisly Park in Minnesota, waar hij woonde.

Het nieuws van de overleden zanger wordt door diverse bronnen gemeld aan entertainmentsite TMZ. De politie doet onderzoek bij het huis van de wereldberoemde zanger, maar wil verder nog niets kwijt over de identiteit van het gevonden lijk, meldt CNN. Op dit complex in Paisly Park was tevens zijn studio gevestigd.

Prince Rogers Nelson, zoals zijn volledige naam luidde, moest op 15 april al vanwege een medische noodsituatie naar een ziekenhuis. Zijn vliegtuig maakte daarvoor een tussenlanding in Illinois.

Griep

Maar de volgende dag verscheen hij gewoon weer op een concert en verzekerde zijn fans dat alles in orde was. Volgens mensen in zijn omgeving vocht hij tegen de griep. Voorafgaand aan zijn laatste optreden had Prince twee shows als gevolg van gezondheidsproblemen geannuleerd.

Prince werd een internationale superster in 1982 na de doorbraak met het album ‘1999’. Daarna volgden vele hits, die hem zeven Grammy’s opleverden. Hij trad ook op in de Super Bowl in 2007, in een van de grootste live-optredens aller tijden. Prince verkocht meer dan 100 miljoen platen tijdens zijn loopbaan. Hij kreeg bekendheid door onder meer de hit Purple Rain.

Andere liedjes die de top van de hitlijsten haalden, zijn When Doves Cry en Let’s Go Crazy. Een van zijn bekendste albums is Controversy.  Het album Purple Rain wordt algemeen beschouwd als een van de meest memorabele albums aller tijden.

Over zijn privéleven is verder niet zo veel bekend. Hij gaf maar weinig interviews aan media. De artiest was twee keer getrouwd. De eerste keer met zijn back-up danseres Mayte Garcia. Ze gingen in 2000 uit elkaar. Daarna trouwde hij met Manuela Testolini. Dat huwelijk eindigde in 2006.

Prince kwam wel in het nieuws vanwege zijn naamsveranderingen, omdat de rechten op de naam Prince bij de platenmaatschappij lagen. In 1993 moest hij hierom zijn artiestennaam veranderen in The Artist Formerly Known as Prince. Vanwege zijn excentrieke voorkomen kreeg hij de bijnaam His Royal Badness.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.