cultuur

Steun voor bedrogen Qmusic-dj Mattie Valk

Door Bauke Schram - 02 mei 2016

Qmusic-dj Mattie Valk heeft in zijn radioprogamma Mattie en Wietze radio toegegeven dat hij niet de biologische vader is van de tweeling waar zijn vriendin een maand geleden van is bevallen.

Een emotioneel getoonzette brief van de dj werd voorgelezen door collega Wietze de Jager. Meteen na de uitzending kreeg Valk op sociale media veel steun van fans.

In de brief aan luisteraars zegt de radiopresentator dat zijn leven momenteel bol staat van emoties, onder meer doordat de tweelingzusjes Bo en Vesper bijna drie maanden te vroeg werden geboren. ‘Maar de afgelopen periode heeft vooral ongeloof de boventoon gevoerd toen bleek dat ik niet de biologische vader ben van de twee vechtertjes,’ schrijft Valk.

mattiee
Fans wensen Mattie massaal sterkte op Instagram

Onhoudbaar

De dj zegt dat hij de tijd had willen nemen om de kwestie privé te verwerken, maar ‘de situatie bleek onhoudbaar’. Daarom uitte Valk zich openhartig in een brief die tijdens het populaire radioprogramma Mattie en Wietze werd voorgelezen.

Ook gaf hij aan dat hij de kwestie op een vredige manier met zijn vriendin Kirsten wil bespreken. Hij drukte fans op het hart haar geen verwijten te maken of te veroordelen. ‘Deze situatie kent alleen maar verliezers, en van alle emoties brengt boos zijn je altijd het minst ver,’ aldus Valk.

Buitenechtelijk

Jelte Wiersma: Radio-dj’s doen alsof werken vreselijk is, hou daar eens mee op

Afgelopen decennia zijn veel verschillende onderzoeken gedaan naar buitenechtelijke kinderen. De resultaten lopen sterk uiteen, maar wetenschappers schatten tegenwoordig dat bij zo’n 1 tot 10 procent van gezinnen de man niet de biologische vader is van het kind.

Onder beroemdheden zijn het vaak juist de mannen die in verband worden gebracht met buitenechtelijke kinderen. Hoewel dit vaak vooral is gebaseerd op roddels, heeft bijvoorbeeld vechtsporter en auteur Chuck Norris toegegeven een buitenechtelijke dochter te hebben.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.