cultuur Premium Corner

Een bonte collage van meisjesboeken

Door Marijke Hilhorst - 23 juni 2016

De bibliotheek waar ik als kind boeken leende, was gevestigd in een rietgedekte villa op loop­afstand. Ik hoefde alleen het zandpaadje recht tegenover ons huis uit te lopen, de klinkerweg over te steken, op de stoep langs de jongensschool te rennen en dan was ik er. Gelukkig voor mij, want dat we er uitsluitend terechtkonden op de woensdag- en zaterdagmiddag, was nog niet zo erg, maar dat we maximaal twee titels mochten meenemen, betekende dat er boekenarmoede op de loer lag. Soms las ik de hele vrije middag, zodat ik vlak voor sluitingstijd nog snel een boek kon gaan ruilen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.