cultuur

Verstappen tweede in Oostenrijk: ‘Topprestatie’

Door Bauke Schram - 03 juli 2016

Max Verstappen, de 18-jarige Nederlandse F1-coureur, is tweede geworden in de Grand Prix (GP) in Oostenrijk. De Red Bull-racer klom van de derde naar de tweede plek in de laatste ronde.

In Oostenrijk reed Verstappen zelfs even aan kop, maar werd al snel weer ingehaald door Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Een paar minuten voor de finish vlog de voorvleugel van Rosberg eraf, waardoor Hamilton de race won en Verstappen de tweede plaats kon innemen.

Historisch

De jonge coureur schreef in mei geschiedenis door de GP in Barcelona te winnen. Hij was de eerste Nederlander en de jongste persoon ooit die eerste werd op een GP. Ook toen reed Verstappen zo lang mogelijk door op dezelfde banden. In Oostenrijk lukte dat weer op zondag: de Limburger reed tientallen ronden door zonder van banden te wisselen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Net als tijdens de GP in Spanje, profiteerde Verstappen van een botsing tussen Rosberg en Hamilton. Toen stuitte de Duitser op teamgenoot Hamilton (beide Mercedes) en ging Verstappen ervandoor als lachende derde. Hij bleef op zondag rivaal Kimi Räikkönen voor, die de laatste ronden minder dan twee seconden achter Verstappen lag.

Hamilton werd door het publiek op het podium uitgejoeld en –gefloten. Mercedes-fans zijn niet blij dat hij ‘op Rosberg inreed’. ‘Dat is hun probleem,’ zei hij onder luid boegeroep tegen een groep journalisten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.