cultuur Premium Corner

Willem de Galan: adviseur en coach zonder kapsones

Door Gerlof Leistra - 30 augustus 2016

Als de ‘Johan Cruijff van de organisatiekunde’ was Willem de Galan een van de grootsten in zijn vak. Hij maakte school met zijn heldere aanpak. ‘Geen dikke rapporten voor de directie, maar handen aan de ploeg,’ zegt Rob Thijsse (60), die ruim 25 jaar geleden het vak van hem leerde. Het opleiden van jonge professionals beheerste De Galan tot in de finesses: hij maakte hun sterke punten beter. Of zoals hij zelf in zijn karakteristieke taal zei: coachen op de bobbels, niet op de deuken. Willem de Galan, vader van een zoon en een dochter, overleed woensdag 10 augustus op 88-jarige leeftijd. Zijn geest was nog altijd kristalhelder, zijn lichaam versleten.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.