cultuur

Amerika valt voor LuckyTV en ‘duet’ Clinton en Trump

Door Tom Reijner - 11 oktober 2016

Het was een fel, venijnig debat zondag op maandag tussen de twee presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton. LuckyTV maakte er een geinige parodie op, en dat filmpje verovert nu de wereld – inclusief Amerika zelf.

Het is het gebruikelijke recept na een aflevering van tv-programma De Wereld Draait Door: het afsluitende LuckyTV-filmpje van Sander van de Pavert.

Kom naar de derde Elseviers verkiezingsavond! Lees hier meer >
ricknieman

‘Hilarische persiflage’

Daarin neemt hij dikwijls het koningspaar op de hak. Ditmaal was het de beurt aan de keffende Clinton en Trump, die elkaar verbaal het leven zuur maakten in het tweede presidentiële debat. In de video ‘zingen’ Clinton en Trump ‘(I’ve Had) The Time of My Life’, de bekende titelsong van de film Dirty Dancing.

Het filmpje is zogezegd wereldwijd opgepikt. In binnen- en buitenland wordt het miljoenen keren aangeklikt. De Amerikaanse site BuzzFeed noemt de persiflage ‘hilarisch’, The Huffington Post schrijft dat dit ‘het beste is dat tot dusver uit de verkiezingen is gekomen’. Ook op Twitter wordt LuckyTV veelvuldig gedeeld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.