cultuur Premium Corner

Amsterdams erfgoed: traditionele ossenworst

Door Bram Hahn - 24 oktober 2016

Hoe je ossenworst maakt, dat wist Erik Waagmeester wel. Hij leerde het slagersvak bij Slagerij De Wit aan de Wakkerstraat in Amsterdam en nam acht jaar geleden de zaak over, met in zijn achterzak ambachtelijke kennis die nog maar weinig vleesverkopers in huis hebben. Dus ook hoe je die kenmerkende worst van rauw rundvlees maakt.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.