cultuur Premium Corner

Geur van krakend parket: Barbeito maakt de lekkerste wijn

Door Nicolaas Klei - 10 november 2016

‘Realiseert u zich, heren,’ bulderde Winston Churchill bij een fles oude madeira, ‘dat toen deze wijn werd gemaakt, Marie Antoinette nog leefde?’ Madeira is onmogelijke wijn. Hij overleeft niet alleen de aartsvijanden te veel zuurstof en hitte, maar wordt er zelfs lekker door. De zure, bittere wijn van het steil uit zee oprijzende ­eiland ging vroeger met een schep ­suiker en scheut alcohol zeewaarts – vaak als ballast, slechts in noodgevallen drinkbaar. Maar de reis deed de wijn goed.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.