cultuur

Dit cultuuraanbod selecteerde Elsevier deze week

Door Denise van Dalen - 06 januari 2017

Muziek – Drake

In 2016 bracht de Canadese rapper Aubrey Drake Graham zijn vierde studioalbum uit: Views, met hits als One Dance en Too Good. Korte tijd later was hij de meest beluisterde artiest op Spotify. Nu komt hij naar Nederland met zijn The Boy Meets World Tour.

18, 20, 21 en 22 januari, Ziggo Dome, Amsterdam

Literatuur – Winternachten

Een vierdaags festival vol literaire optredens, film, muziek en debatten met onder anderen Tommy Wieringa, Ian Buruma en Arnon Grunberg. Thema’s van Friday Night Unlimited zijn onder meer de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president en de vluchtelingencrisis in Europa.

20 januari, 20.00 uur, Theater aan het Spui, Den Haag

Toneel – Ondertussen in Casablanca

Een acteursechtpaar wordt geïnterviewd over hun vak. Tijdens het interview wisselen ze verhalen over acteertechniek af met anekdotes uit hun carrières. Een ode aan het toneelspelen en de wereld van het geëngageerde theater.

img_culinpremiere-ondertussen
Hans Dagelet en Khadija el Kharraz Alami in Ondertussen in Casablanca

Tournee 14 januari t/m 25 februari, Het Nationale Toneel

Klassiek – Mozart en Schubert

Bernard Haitink voert twee concerten uit rondom Mozart en Schubert met het Chamber Orchestra of Europe. Het eerste concert met pianist Kristian Bezuidenhout, het tweede met violiste Alina Ibragimova.

18 en 20 januari, Concertgebouw, Amsterdam

Tennis – Australian Open

In Melbourne begint deze week het eerste grandslamtoernooi van het nieuwe tennisseizoen. De Serviër Novak Djokovic en de Duitse Angelique Kerber verdedigen hun ­titels in het enkelspel.

2016-01-31 00:00:00 epa05136483 Novak Djokovic of Serbia plays a shot against Andy Murray of Britain during the Men's Final at the Australian Open tennis tournament in Melbourne, Australia, 31 January 2016.  EPA/JOE CASTRO AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
Novak Djokovic gaat op voor zijn zevende titel

16 tot en met 29 januari, te zien op ­Eurosport

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.