cultuur Premium Corner

Mes beïnvloedt smaakbeleving: size matters

Door Bram Hahn - 13 februari 2017

Zie je wel, dacht ik bij het lezen van een kop op de Amerikaanse website bonappetit.com, het is dus echt waar. ‘Wetenschappelijk bewijs dat driehoekig gesneden sandwiches beter smaken.’ Altijd prettig als zo’n wankel vermoeden wordt bevestigd door mensen die er echt verstand van hebben. Helaas blijkt ook de culinaire journalistiek niet vrij van nepnieuws, want enig bewijs voor de stelling ontbrak geheel in het stuk.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.