Regisseur Daria Bukvić Premium Corner

Daria Bukvić: Met humor kun je de geest openwrikken’

Door Irene Start - 29 juni 2017

Daria Bukvić regisseert en maakt theater – en niet van het zachtzinnige soort. Komend seizoen presenteert ze een spannende Othello bij Het Natio­nale Theater. Een boekcontract over haar jeugd is net getekend.

De mensen die de auditie afnamen, waren waarschijnlijk nogal verbaasd. En onder de indruk. Tussen de vijfhonderd aspirant-studenten die hoopten op een felbegeerde plek op de Toneelacademie Maastricht was daar ineens een zeventienjarig Bosnisch meisje. Anders dan de rest wilde ze geen actrice worden – en ook al geen toneeldocent, mocht de auditie minder voorspoedig verlopen dan gehoopt. Regisseur worden was vanaf het begin haar droom.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.