Eten en drinken Premium Corner

Belgen opgelucht: ‘gevaarlijke’ friet mag blijven

Door Bram Hahn - 21 juli 2017

De Belgen halen opgelucht adem: hun nationale trots, de friet, mag blijven. Even leek het of de Europese Commissie een streep zou gaan zetten door de manier waarop in België al sinds mensenheugenis friet wordt gebakken. Het probleem zit ’m in een stofje dat vrijkomt bij het bakken op hoge temperatuur: acrylamide.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.