Eten en drinken Premium Corner

Vouvray: strenge flinters van de vuursteen

Door Nicolaas Klei - 25 september 2017

Soms is het leven overzichtelijk: in de Loiregemeente Vouvray maakt men witte wijn die vouvray heet. De inheemse druif heet helaas niet vouvray, maar chenin. Chenin geeft vaak bedeesde wijn, die je pas goed leert kennen in z’n eindeloze afdronk waarin steeds meer ­nuances naar boven zweven. Tenminste, goede chenin.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.