cultuur Premium Corner

Het belang van het Rosa Spier Huis

Door Marijke Hilhorst - 29 september 2017

Het verhaal gaat dat in 1963 een aantal bekende kunstenaars bijeenkwam voor een gezellige avond. Een van hen was de beroemde harpiste Rosa Spier die – zo is te lezen in haar biografie Weg van de harp – op zeker moment klaagde over huisvestingsproblemen waarvoor artiesten, en zeker ongehuwde artiesten zoals zijzelf, zich geplaatst zagen op latere leeftijd. Ze zou zich vervolgens hardop hebben afgevraagd of het niet mogelijk was om voor deze groep mensen een tehuis te stichten, waarin zij kunnen wonen zonder ook maar iets van hun individuele vrijheid prijs te geven, en toch verzorgd te zijn.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.