Eten en drinken Premium Corner

Zo maakt u de basis voor een Thaise groene curry

Door Bram Hahn - 01 september 2017

Volgende maand viert het Verenigd Koninkrijk National Curry Week, een zeven dagen durende ode aan een gerecht dat herinnert aan de glorietijd van het Britse wereldrijk.

Met curry bedoelen ze in Engeland uiteraard curry uit zijn voormalige kolonie India, maar curry’s worden al sinds honderden jaren gegeten in een gebied dat zich uitstrekt van het huidige Irak tot Papoea-Nieuw-Guinea. Archeologen hebben in de Indus-vallei sporen gevonden die erop wijzen dat al in 4.000 voor Christus gerechten werden gemaakt die je curry zou kunnen noemen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.