Necrologie Premium Corner

Johan Plageman (1942-2018): Eerste drs. in betaald voetbal

Door Gerlof Leistra - 24 februari 2018

Nadat hij in 1999 was afgezwaaid als ­vicevoorzitter van de directie van zuivelbedrijf Friesland Coberco Dairy Foods had Johan Plageman – oud-profvoetballer bij FC Twente – weer meer tijd voor de voetballerij. Tussen 2002 en 2006 hielp hij als technisch directeur zijn oude club uit de financiële problemen. ‘Met zijn herstelprogramma heeft Plageman FC Twente destijds gered,’ zegt huidig directeur Jan van Halst (48). ‘Hij was vasthoudend en liet zich niet door emoties leiden. Een bescheiden man die niet voorop liep in de polonaise, maar je zag het aan zijn pretoogjes als hij genoot.’ Johan Plageman, getrouwd en vader van twee dochters, overleed vrijdag 9 februari aan prostaatkanker, 75 jaar oud.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.