Vlees Premium Corner

Niet van echt te onderscheiden: Nederlandse vegabiefstuk

Door Bram Hahn - 18 mei 2018

Vivera lanceert 11 juni een bedrieglijk echte vegetarische biefstuk in Nederland. Elsevier Weekblad ging alvast proeven bij het bedrijf in Holten.

In laboratoria en proefkeukens over de hele wereld wordt koortsachtig gewerkt aan alternatieven voor vlees. Een bedrijf gelieerd aan Maastricht University broedt op kweekvlees, in de Verenigde Staten werd eerder dit jaar The Impossible Burger geïntroduceerd. En de Vegetarische Slager scoort met vleesvervangers met olijke namen als kipstuckjes en visvrije tonijn.

Daar is nu een zeer interessante kandidaat bijgekomen. Vivera, producent van vleesvervangers in Holten, lanceert een vegetarische biefstuk: een steak op plantaardige basis. Op zich niet opzienbarend, dergelijke producten zijn er al ruim twintig jaar, maar dit is iets bijzonders. Het is namelijk gelukt om de

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.