Tour de France Premium Corner

Gelukkig is er altijd nog de Tour: een vooruitblik

Door Joppe Gloerich - 04 juli 2018

Wie landgenoten wil toejuichen, heeft gelukkig nog de Tour de France. De Nederlandse equipe is ijzersterk dit jaar. Een gids bij 105de editie.

Het is zo’n zomer waarin gevoelens van medelijden zich opdringen bij de gedachte aan hen die niet van sport houden. Wanneer het WK voetbal begin juli op zijn eind loopt, gaat het in één vaart door met de Tour de France. En pas wanneer het peloton door Frankrijk slingert, de kastelen over het tv-scherm schuiven en het deuntje van Radio Tour de France klinkt, is de zomer echt begonnen.

De grootste wielerwedstrijd ter wereld gaat op 7 juli van start op Île de Noirmoutier, een eilandje voor de Bretonse kust. Hoogtepunten zijn onder meer een rit over de Noord-Franse kasseien en een superkorte klimetappe in de slotweek. Deze zomer zonder Nederlands voetbalelftal krijgt toch nog oranjegekte, en wel op 19 juli: dan finisht de etappe op de Alpe d’Huez.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.