Wetenschap Premium Corner

Opgezette lichaam filosoof Jeremy Bentham bewaard

Door Gastauteur - 24 augustus 2018

Sinds zijn dood wordt het opgezette lichaam van Jeremy Bentham bewaard in het Londense University College. De Britse filosoof verzocht daar zelf om, teneinde de wetenschap te helpen.

In 2016 kreeg de Amerikaanse Transport Security Administration (TSA) een vraag van een Britse universiteit: was het toegestaan een menselijk hoofd per vliegtuig te vervoeren van Engeland naar de Verenigde Staten? Dat moest daar namelijk heen voor onderzoek. En, o ja, het was ook nog eens een bijzonder hoofd, zodat het uitsluitend mocht worden getransporteerd onder begeleiding van een universitair hoofdbegeleider. Het had namelijk ooit op de romp gezeten van een van de oprichters van de universiteit. Na wat nadere informatie te hebben ingewonnen, besloot de TSA dat er geen bezwaar tegen bestond, mits het hoofd – discreet verpakt – als handbagage werd vervoerd en zijn bewaker bereid was eerste klas te reizen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.