Spiritueel Premium Corner

Verbijsterend antisemitisme in Hitlers Mein Kampf

05 september 2018

Martin Bosma heeft zijn laatste boek niet bij Prometheus zien verschijnen. Linksige auteurs als Tom Lanoye waren zo ontstemd over de aanwezigheid van een PVV-Kamerlid bij hun uitgeverij dat hij zich voor de publicatie van het interessante, over Zuid-Afrika handelende Minderheid in eigen land gedwongen zag elders zijn heil te zoeken.

Opmerkelijk is dat Prometheus deze week wel de vertaling lanceert van het debuut van een auteur die nog veel meer als extreem-rechts wordt beschouwd. In Mijn strijd ontvouwde de Duitse dictator Adolf Hitler (1889-1945) de nationaal-socialistische plannen die tot veel dood en verderf zouden leiden. Het is zo’n gruwelijk boek dat verspreiding van Mein Kampf in Nederland verboden is. Dat de uitgever van de vertaling toch waarschijnlijk niet zal worden gearresteerd, komt doordat de uitgave is begeleid door een wetenschappelijke commissie en de waarschuwing bevat dat het om kwalijke inzichten gaat.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.