#Hotspot Premium Corner

Café & Brasserie De Restauratie: Nostalgie aan het spoor

Door Carlo Doodeman - 10 oktober 2018

De Restauratie staat in Eindhoven bekend als een iconische ontmoetingsplek. ‘Dat ontmoeten staat nog steeds centraal,’ vertelt horecamanager Friso van Berkel (48). ‘Maar nu is alles wat eigentijdser.’ Tijdens de bijna vijf jaar durende verbouwing van het station, afgerond in maart 2018, onderging ook de horeca­gelegenheid een transformatie. Van Berkel: ‘Daarbij is rekening gehouden met het rijke verleden van deze plek, dat in de jaren vijftig begon.’ De originele koperen kroonluchters, dezelfde stoelen als toen van meubelmerk Gispen en subtiele goudkleurige accenten, zijn duidelijke verwijzingen naar die periode.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.