Sport Premium Corner

CrossFit betekent samen tot het uiterste gaan

Door Jasper Meeuwissen - 21 november 2018

CrossFit is wereldwijd een populaire vorm van fitness, in Nederland wordt het in vrijwel elke gemeente aangeboden in speciale sportscholen (boxen). Het succes is voor een belangrijk deel te danken aan het sterke groepsgevoel tijdens en buiten de lessen, zoals bij meer traditionele sporten als voetbal en hockey.

Mannen en vrouwen in sportkleren staan rond coach Kyra Biss­lik en luisteren naar haar uitleg. Eerst opwarmen en daarna vijf verschillende oefeningen, de zogeheten work-out of the day. Bisslik (27) doet de oefeningen een voor een voor en als iedereen weet wat hij moet doen, gaat de klok lopen. In achttien minuten moeten alle oefeningen zijn gedaan. Wie al klaar is, gaat de rest aanmoedigen, tot de hele groep de laatste deelnemer toejuicht. Aan het eind geven ze elkaar een high five.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.