Opera Premium Corner

Het tragische levensverhaal van componist Erich Korngold

Door Joost Galema - 08 januari 2019

Hoe het wonderkind van de klassieke muziek de vader werd van de Hollywood-klank. Erich Korngolds opera Die tote Stadt verovert opnieuw de theaters, ook in Nederland. ‘Hij had de moed melodieën te schrijven.’

‘De enige goede componist is een dode componist,’ verzuchtte Erich Wolfgang Korngold halverwege de jaren vijftig, nadat zijn opera Die tote Stadt door Duitse kranten was neergesabeld. Drie decennia eerder had hij de wereld versteld doen staan met dat stuk. Operahuizen vochten om de première. Die was uiteindelijk gelijktijdig in Hamburg en in Keulen. Maar aan het slot van zijn bewogen leven noemden critici Erich Korngold (1897-1957) meewarig het eersterangs genie dat eindigde als tweederangs talent.

Muziek Korngold maakt een renaissance door

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.