Culinair Premium Corner

De comeback van de ambachtelijke madeleine

Door Bram Hahn - 13 mei 2019

Dankzij Marcel Proust werd de madeleine wereldberoemd, maar ook zonder de scène uit ­À la recherche du temps perdu zou het cakeje waarschijnlijk een iconische status hebben verworven. Dat zou je niet denken als je de baksels proeft die in Franse supermarkten rijendik liggen opgetast. Want in het land dat de madeleine voortbracht, is het een saai indus­trieel product geworden.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.