Culinair Premium Corner

Bessen sinds enkele jaren helemaal terug op menu

Door Bram Hahn - 28 juni 2019

Ze waren een tijdje zo goed als volledig van de radar verdwenen, maar bessen zijn sinds enkele jaren helemaal terug op het menu. In het kielzog van de vergeten groenten, kwamen ook vergeten vruchten weer in de aandacht. Het grootste succes, althans commercieel, is de blauwe bes. Nederlandse telers breidden hun areaal blauwe bessen de laatste vijf jaar gigantisch uit. Tussen 2013 en 2018 groeide de omzet van blauwe bessen in de supermarkt met ruim 250 procent.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.