Culinair Premium Corner

Verse Zeeuwse mosselen uit Duitsland

Door Bram Hahn - 31 juli 2019

In een beduimeld kookboekje uit 1991, Recettes en Provence, van Andrée Maureau, staat één bijzinnetje dat altijd is blijven hangen. Maureau, geboren en getogen in de Provence, meldt bij een recept voor mosselen tussen neus en lippen door: ‘Celles de Bouzigues me plaisent beaucoup.’ Ofwel: die uit Bouzigues vind ik erg lekker. In Nederland zijn we nogal trots op onze mosseltraditie, maar je hoort hier toch zelden iemand zeggen dat hij de voorkeur geeft aan mosselen uit, bijvoorbeeld, Yerseke of Tholen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.