Culinair Premium Corner

Verse Zeeuwse mosselen uit Duitsland

Door Bram Hahn - 31 juli 2019

In een beduimeld kookboekje uit 1991, Recettes en Provence, van Andrée Maureau, staat één bijzinnetje dat altijd is blijven hangen. Maureau, geboren en getogen in de Provence, meldt bij een recept voor mosselen tussen neus en lippen door: ‘Celles de Bouzigues me plaisent beaucoup.’ Ofwel: die uit Bouzigues vind ik erg lekker. In Nederland zijn we nogal trots op onze mosseltraditie, maar je hoort hier toch zelden iemand zeggen dat hij de voorkeur geeft aan mosselen uit, bijvoorbeeld, Yerseke of Tholen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.