Necrologie Premium Corner

Theo Coenegracht (1941-2019): meester in het maken van vlaaien

Door Gerlof Leistra - 17 september 2019

In de Maastrichtse horeca kende iedereen meester-patissier Theo Coenegracht. In 1975 volgde hij zijn vader op en bracht de familiezaak aan de Stationsstraat op een hoger niveau. Coenegracht had flair, bedacht onder meer de wortelvlaai en leverde zijn waar aan de betere restaurants in Maastricht. Na twintig jaar stopte hij vanwege kanker met de zaak. Thuis in Lanaken, België, bleef hij quiches maken, die hij op zijn scooter in de stad bezorgde. Op feestdagen kookte hij graag voor familie en vrienden. Vanaf 2003 was hij twaalf jaar voorzitter van de lokale afdeling van lobbyclub Koninklijke Horeca Nederland.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.