Culinair Premium Corner

Restaurants kampen met structureel tekort aan koks

Door Bram Hahn - 26 september 2019

Al jaren klinkt uit de ­horeca dat er een groot gebrek is aan personeel. Zowel voor de bediening als voor de keuken zijn nauwelijks mensen te vinden. En kun je in de bediening nog een eind komen met vlotte studenten, in de keuken zijn geschoolde vakmensen nodig. Koninklijke ­Horeca Nederland schatte begin dit jaar dat er tot 2025 circa zeventienduizend koks nodig zijn.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.