Talent Premium Corner

Annemieke ter Telgte: ‘Laat nieuwsgierigheid je gids zijn’

30 juni 2020

Wie inspireren je?

Annemieke ter TelgteAnnemieke ter Telgte (29)Promoveerde in juni cum laude aan de Radboud Universiteit op schade aan de kleine bloedvaten in de hersenen. Een grote ­risicofactor van een beroerte en belangrijk in het ontstaan van dementie. Ze toonde aan dat kleine acute herseninfarcten voor een deel ten grondslag liggen aan het ontstaan van beschadigd hersenweefsel. In haar onderzoek onderging een groep van zestig- tot negentigjarigen MRI-scans. In Boston deed ze microscopisch onderzoek op hersenweefsel.

‘Ik luister graag naar lange interviews met wetenschappers of experts. De podcast van cabaretier en filosoof Tim Fransen en de docuserie van wetenschapsjournalist Govert Schilling vond ik heel inspirerend.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner