cultuur

Prinsjesfestival: schrijf de beste toespraak

Door Lucas Gasthuis - 16 augustus 2013

Kunt u een goede toespraak schrijven? Dan biedt het Prinsjesfestival u een mooie kans. Tekstschrijvers worden uitgedaagd een Prinsjesrede in te leveren met als thema: ‘Praat Nederland uit de (economische) put!’

De teksten worden beoordeeld door een jury met onder anderen Ton Heerts, Luuk van Middelaar en Peter van Uhm. Zij nomineren drie inzendingen.

Wedstrijd

Volgens Prinsjesfestival 2013 wordt een goede toespraak, het houden van een goede toespraak en het schrijven ervan ondergewaardeerd in Nederland. Op deze manier wil de organisatie de tekstschrijver voor het voetlicht plaatsen.

Niet alleen professionele tekstschrijvers kunnen meedoen aan deze wedstrijd, ook niet-professionele tekstschrijvers kunnen zich opgeven.

Nadat de drie genomineerden bekend zijn, gaan acteurs van het Nationale Toneel met de speeches aan de slag. Daarna zal de winnaar bekend worden gemaakt tijdens een bijeenkomst in Nieuwspoort. De beste Prinsjesrede wordt gepubliceerd in weekblad Elsevier.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.