cultuur

Eerste aflevering Pauw: wie wint strijd om de kijkcijfers?

Door Shari Deira - 02 september 2014

De eerste aflevering van het nieuwe programma van Jeroen Pauw is een feit, en zoals te verwachten waren er kritische reacties op Twitter. Ook werd er uitgekeken naar de kijkcijfers: wist Pauw RTL Late Night van Humberto Tan te verslaan?

Naar Pauw keken op de eerste avond 737.000 Nederlanders, tegenover 938.000 voor RTL Late Night, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Het programma van Tan begon vorige week.

Warmer

In de eerste aflevering van Pauw viel op dat het een stuk moderner is dan Pauw & Witteman. Aan tafel zaten onder anderen burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) en minister Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD, Defensie).

Jeroen Pauw heeft de afgelopen weken al aangegeven dat zijn programma optimistischer zou zijn en dat het wat warmer mag zijn dan Pauw & Witteman. Er was dan ook ruimte voor luchtigere onderwerpen.

Zanger Alain Clark was aanwezig net als cabaretier Martijn Koning en Ilja Leonard Pfeijffer, die onthulde dat hij het Poëziegeschenk 2015 gaat schrijven.

Net als bij de eerste aflevering van RTL Late Night een jaar geleden, waren er ook voor Pauw een hoop negatieve reacties op Twitter. Een overzicht:

Er waren ook een hoop bemoedigende reacties:


https://twitter.com/LeanderTijdhof/statuses/506551920488886272

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.