cultuur

Met dit nummer doet Trijntje Oosterhuis mee aan songfestival

Door Shari Deira - 11 december 2014

Na lang gespeculeer was het donderdag eindelijk zover: Trijntje Oosterhuis liet het nummer horen dat zij volgend jaar zal zingen op het Eurovisiesongfestival. Het is een midtempo-nummer en het heet Walk Along.

Oosterhuis maakte het lied (zie onderaan artikel) waarmee zij naar Wenen zal afreizen bekend op Radio 2. Ze schreef het nummer samen met Anouk, die in 2013 meedeed aan het Eurovisiesongfestival en ook in het achtergrondkoor zit.

Supercool

‘Het is een fris, catchy nummer,’ zei de zangeres zelf over Walk Along. ‘Anders dan van mij wordt verwacht.’ Oosterhuis heeft erg veel zin in het muziekevenement. ‘Ik heb er hele leuke verhalen over gehoord van collega’s en vind het supercool hoe Anouk en Ilse en Waylon het hebben gedaan. Nu durf ik ook wel.’

De eerste reacties op Walk Along zijn positief. Zo wordt op Twitter gezegd dat het ‘nummer blijft hangen’ en dat het een ‘lekker nummer’ is.

Ook Eurovisiesongfestival-commentator Cornald Maas is positief. Hij spreekt van een ‘mooi, energiek en melancholiek’ nummer ‘met een vleugje Anouk’.

Act

Hoe de act van Oosterhuis er precies zal uitzien, weet ze nog niet. ‘We gaan de komende tijd goed nadenken over hoe we het gaan neerzetten en wat we gaan aantrekken.’

Oosterhuis ontkende overigens dat ze de artiestennaam Traincha aanneemt voor het Eurovisiesongfestival. ‘Het is gewoon Trijntje, lekker Nederlands.’ Oosterhuis zal het nummer vrijdag voor het eerst live zingen bij talentenjacht The Voice of Holland.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.