cultuur

Dit staat in het nieuwe nummer van Juist

Door Lucas Gasthuis - 11 februari 2015

De nieuwe Juist ligt in de winkel. Vol interessante achtergronden, weetjes en beeldreportages. Deze maand onder meer een verhaal over ondernemende twintigers in tijden van crisis, een ode aan de degelijkste Volvo en Afshin Ellian over de islam na Parijs.

Voor Juist, het broertje van weekblad Elsevier, is ook een nieuwe website gelanceerd met extra artikelen bij het nieuwe nummer.

Een selectie van artikelen uit het nieuwe nummer:

* Interview met wereldberoemde vaatchirurg Michael Jacobs: ‘Ik zal niet ontkennen dat er een portie macho in zit. En een deel heroïek’

Jacobs kan als een van de weinige chirurgen ter wereld complete aorta’s vervangen. Hij is zelfverzekerd, niet bang om zich plastisch te uiten. Maar misschien is dat geen wonder als je doet wat hij doet: een lichaam compleet openleggen. In gesprek met de Maastrichtse vaatchirurg Michael Jacobs.

* L’art pour l’art: musea verdienen goud aan topstukken

Musea lenen topwerken graag uit aan andere musea. Meestal in ruil voor een ander topwerk, soms ook voor geld. In Juist vijf populaire uitgeleende kunstwerken.

* Je bent jong en je doet wat!

Hoge jeugdwerkloosheid, lage salarissen en slechte vooruitzichten. Door de economische crisis is het voor jongeren niet altijd even makkelijk om goed werk te vinden, maar verloren zijn de twintigers van nu zeker niet. Juist sprak met acht jonge hoogvliegers over het geheim van hun succes.

* Vuurdoop op de Zuidpool

Met de driemaster Bark Europa naar Antarctica. Kou, ijsschotsen, pinguïns en zeeleeuwen. Juist doet verslag van een uniek mooie reis.


Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.