cultuur

In beeld: koning opent tentoonstelling ‘Late Rembrandt’

Door Laura van Dijk - 12 februari 2015

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een bijzondere tentoonstelling van Rembrandt van Rijn (1606-1669) in het Rijksmuseum geopend. In het museum zijn ongeveer honderd werken uit de laatste vijftien jaar van zijn leven te zien.

Museumdirecteur Wim Pijbes rekent op veel belangstelling voor de grootste Rembrandt-expositie in bijna een halve eeuw. De tentoonstelling is eenmalig te zien van 12 februari tot 17 mei, daarom is het Rijksmuseum de komende maanden op vrijdag tot 22.00 uur open.

Tien jaar

In de Philipsvleugel van het museum zijn ongeveer veertig schilderijen en bijna zestig tekeningen tentoongesteld. Eerder was de expositie in The National Gallery in Londen te zien, waar meer dan een kwart miljoen bezoekers op afkwamen. De musea hebben tien jaar gewerkt om het project mogelijk te maken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.