cultuur

In première: een selectie uit het cultuuraanbod

Door Pim Brasser - 16 maart 2015

Elsevier doet wekelijks een selectie uit het cultuuraanbod. Film, sport, televisie en klassiek: wat mag u niet missen?

Film – Timbuktu

De Malinese stad Timboektoe was in 2012 in handen van sympathisanten van Al-Qa’ida, die muziek, lachen en voetbal verboden. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een herder die per ongeluk een visser doodt, en is overgeleverd aan de jihadisten. 26 maart in de bioscoop

Boek – De lege stad

Simone van der Vlugt neemt een voorschot op de golf oorlogsromans rond Bevrijdingsdag. De pasgetrouwde Katja verliest de helft van haar familie in het bombardement van Rotterdam, en neemt de overgebleven kinderen in huis. De lege stad (Ambo/Anthos), 304 pagina’s, € 19,99

Wielrennen – Milaan-San Remo

Milaan-San Remo is met 293 kilometer de langste wielerklassieker, maar kent weinig serieus klimwerk. Daardoor is de koers vaak een prooi voor sprinters als Mark Cavendish en Alexander Kristoff, die vorig jaar won. NPO 1, 22 maart, tijd nog niet bekend

Festival – Tweetakt/Kaap

Toneel, popmuziek, beeldende kunst, mime, dans, video, cabaret, straattheater – voor de bezoeker van het festival Tweetakt/Kaap is er genoeg te kiezen. Ook voor jonge bezoekers. Locaties in en rond Utrecht, 27 maart tot en met 12 april

Tv – Bloedbroeders

Journalist Sinan Can en acteur Ara Halici reizen door Turkije en Armenië om de rol van hun families te ontdekken bij de Armeense genocide een eeuw geleden. Cans familie is Turks, Halici is van Armeense komaf. NPO 2, vanaf 22 maart, 20.15 uur

Klassiek – Matthäuspassion

De Bachvereniging voert elf keer de Matthäuspassion uit, waarvan zes keer in Naarden. Gastdirigent is dit jaar de Zwitser Stephan MacLeod, die zowel zal dirigeren als zingen. 21 maart tot en met 4 april

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.