cultuur

In Première – een selectie uit het cultuuraanbod

Door Pim Brasser - 11 maart 2015

Elke week doet de cultuurredactie van Elsevier een selectie uit het cultuuraanbod. Wat gaat er deze week in première?

Dans – Symphysis

Het Nederlands Dans Theater 2 (NDT 2), de kweekvijver van NDT 1, danst reprises van de choreografen Alexander Ekman en Johan Inger en premières van Jiri Pokorny en Edward Clug. Première in het Lucent Danstheater, Den Haag, 19 maart

Theater – Leger

Gijs Naber speelt een jonge oorlogsveteraan die een vriend verloor door een bermbom. In zijn nachtmerries keert hij steeds terug naar de plek. Dan wil de vader van zijn overleden vriend samen daadwerkelijk teruggaan. Première in Ro Theater, Rotterdam, 13 maart

Formule 1 – Australië

Eindelijk weer een Nederlander in de Formule 1: de zeventienjarige Max Verstappen wordt voor Toro Rosso de jongste Formule 1-debutant ooit en de verwachtingen zijn hooggespannen. De Brit Lewis Hamilton (Mercedes) verdedigt zijn wereldtitel. Sport 1, 15 maart, 6.00 uur; 14.00 uur (herh.)

Cabaret – Micha Wertheim

Wertheim speelt zijn nieuwe voorstelling Voor zichzelf, en hij rekent op ouderwets felle wijze af met onder meer sportscholen en Facebook. Première in De Kleine Komedie, Amsterdam, 12 maart

Klassiek – Stabat Mater

Voor de zeventiende keer heeft twee weken voor Pasen het Stabat Mater Concertweekend plaats. In de Sint Petrus Basiliek in Oirschot klinkt kerkmuziek van componist Hendrik Andriessen en drie van zijn bekendste leerlingen. Sint Petrus Basiliek, 20 maart, 20.30 uur; 21 maart, 16.30 uur; 22 maart, 14.30 uur

Documentaire – Racoon

De Zeeuwse band Racoon is al bijna twintig jaar op zoek naar het perfecte popliedje . In Blue Days, Song Days vertellen de bandleden over die zoektocht, en daarmee ook het verhaal van Racoon. NPO 3, 14 maart, 22.35 uur

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.