cultuur

Nieuw boek Hirsi Ali: ‘Waarom de islam nu moet worden hervormd’

Door Carla Joosten - 18 maart 2015

Plus: Mieke Renders naar De Brakke Grond en Marcus Huivers naar Philadephia

Naar Amsterdam
De Vlaamse Mieke Renders (40) wordt per 1 september directeur van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Zij volgt Piet Menu op, die dan aan de slag gaat als artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Renders is nu directeur kunst en cultuur bij Flanders House New York.

Toppositie in Amerika
Marcus Huibers (42), hoogleraar klinische psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, is tevens benoemd tot adjunct-hoog­leraar aan de psychologiefaculteit van de Universiteit van Pennsylvania in Philadelphia. Hij gaat zijn samenwerking bestendigen met hoogleraar Robert DeRubeis. Ze leiden internationaal onderzoek naar de effectiviteit van behandelingen van psychische klachten. Huibers schrijft ook over eten in de Volkskrant.

Nieuw boek Hirsi Ali
Voormalig VVD-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali (45) publiceert volgende week in Amerika haar nieuwste boek: Heretic. Why Islam Needs a Reformation Now (Ketter. Waarom de islam nu moet worden hervormd). Haar uitgever HarperCollins Publishers heeft de publicatie ervan versneld ‘omdat haar belangrijke visies zo snel mogelijk moeten worden gehoord’. De geboren Somalische is fellow aan Harvard University.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.