cultuur

Elsevier Juist: over veiligheid op festivals en ambachtelijk ijs

Door Lucas Gasthuis - 30 april 2015

De nieuwste editie van Elsevier Juist ligt in de winkel. Het is weer een blad vol interessante achtergronden, weetjes en beeldreportages.

Interview Saskia Peerdeman

Peerdeman is aan het VUmc gespecialiseerd in het verwijderen van een meningeoom, een relatief goedaardig gezwel aan het hersenvlies dat kwaadaardige gevolgen kan hebben. Ze legt precies uit hoe zo’n spannende operatie verloopt. Iemand zo laten als hij was, dat is de grote test.

Go with the flow! Technologie bedwingt de massa

Hoe meer mensen op een kluitje, hoe gezelliger, zo lijkt het. Kijk naar de populariteit van festivals. Of naar de steeds vollere Amsterdamse binnenstad. Maar compacte, grote menigtes brengen ook risico’s met zich mee. Innovatieve bedrijven komen met slimme oplossingen om massa’s in het gareel te houden.

Wat wij eisen van ijs: de beste ijsjes van Nederland

Steeds meer ijssalons komen hun kieskeurige klandizie tegemoet met ambachtelijk bereid ijs. Het Nederlandse bolletje ijs is lekkerder dan ooit. Juist maakte een ijskoude Giro d’Olanda langs de negen beste salons van ons land.

Creatief uit het keurslijf komen

Om te blijven groeien, moet de Chinese economie innoveren. Het land moet zelf producten gaan maken die kunnen concurreren met die van Europese en Amerikaanse bedrijven. Kunnen de Chinezen dat of staat het communistisch verbod op anders denken die ambitie in de weg?

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.