cultuur

Hotel The Roosevelt zit hoog en droog in Middelburg

Door Pim Brasser - 30 april 2015

Op het hoogste stukje van de Zeeuwse hoofdstad is, in een voormalig waterschapskantoor, Hotel The Roosevelt gevestigd.

Naast Rotterdam werd ook Middelburg in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd. In tegenstelling tot de Rotterdammers besloten de Zeeuwen te herbouwen in ouderwetse Delftse Schoolstijl. In een van de herbouwde gebouwen heeft Martin van der Louw (49) met zijn vrouw Raymonde een boutiekhotel geopend.

‘Mensen hebben tegenwoordig thuis alle luxe die ze willen, dus je moet met iets bijzonders ­komen. We hebben een bijzonder pand, waarin elke kamer anders is.’ Het hotel zit in het voormalige kantoor van het waterschap. In een van de hotelkamers is nog een kluisdeur en in een andere kamer zat de keuken – wat te zien is aan de keukentegeltjes die zijn behouden.

Strand

Het hotel staat op het hoogste stukje van Middelburg, naast de abdij waarheen inwoners vroeger vluchtten voor het water en waarin nu het Zeeuws Museum is gevestigd. Het strand is op 20 minuten rijden. Voor niet-strandgangers is er de mooie oude binnenstad met veel horeca.

Hoogtepunt is het laatgotische (voormalige) stadhuis, waarvan de binnenkant door het bombardement volledig uitbrandde, maar de buitenkant het gelukkig overleefde.

Elsevier nummer 19, 9 mei 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.