cultuur

Huwelijk: Bart den Boer (29) en Mariëlle Lamme (28)

Door Jenny Velthuys - 14 april 2015

Een dag voordat Bart en Ma­riëlle een jaar verkering hadden, vroeg hij haar ten huwelijk

Hoewel ze in het Zeeuwse Goes op dezelfde middelbare school hebben gezeten en daarna allebei naar Rotterdam verhuisden, leerden Bart en Ma­riëlle elkaar kennen via een datingsite. Mariëlle herkende Bart van vroeger. Op de tweede date kwamen bij hem de herinneringen bovendrijven. Zo hadden ze direct iets om over te praten.

Mariëlle is operatieassistent in het Ikazia Ziekenhuis, Bart zit in de logistiek. Hij werkt bij Louwman Group. Bart: ‘We werken in heel verschillende werelden, maar stiekem hebben we toch veel raakvlakken.’ Zijn vader was zzp’er in de technische hoek, zijn moeder administratief medewerker en schrijver. Zijn schoonvader is basisschoolmeester geweest.

Kasteel

Een dag voordat Bart en Ma­riëlle een jaar verkering hadden, vroeg hij haar ten huwelijk. Het was 21 maart 2013. Twee dagen eerder had hij bij zijn schoon­ouders al om haar hand gevraagd. Ze trouwden vorig jaar  in september. Officieel op 15 september, maar het kerkelijk huwelijk in de Koepelkerk in het Brabantse Willemstad op de 26ste telt zwaarder.

In een Aston Martin reden ze daarna naar Rotterdams kasteel Rhoon. Een week later kregen ze de sleutel voor hun huis. Ze klussen veel samen. Op huwelijksreis gingen ze naar Kreta. Het was hun eerste echte vakantie met zijn tweeën. Het beviel prima.

Elsevier nummer 16, 18 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.